آنچه قبل از نه گفتن به خواستگار باید بدانید
قبل از پاسخ منفی به خواستگار باید موارد ذیل را بدانید
قبل از بیان جواب منفی، حتما سعی کنید ویژگی های مثبت شخصیتی و رفتاری خواستگارتان را شناسایی کرده و به او بیان کنید و بعد به ذکر دلایل منطقی خودتان مبنی بر «نه» گفتن بپردازید
فکرت را تغییر بده
افراد روی کره زمین، هر کدام آدم های منحصر به فرد و متفاوتی از دیگران هستند. نوع فکر کردن ما با دیگران هم متفاوت هست. ما تا زمانی که مثبت فکر کنیم، می توانیم اتفاقات مثبت را راحت تر در زندگی ایجاد کنیم. هنگامی که با دید منفی فکر می کنیم، سخت تر زندگی می کنیم و مدام با ذهنی آشفته همراه با استرس و دغدغه، زندگی خودمان را می گذرانیم. پس باید سعی کنیم، افکار منفی خودمان را بشناسیم و به سمت مثبت تغییر بدهیم. در زمینه نه گفتن به خواستگار، اگر افکار منفی مثل «نکند من را نفرین کند»، «نکند ناراحت بشود» را بتوانیم از ذهن حذف کنیم، اولین قدم برای راحت تر «نه»گفتن را برداشته ایم.
با قاطعیت تمام نه بگویید
جلسات خواستگاری قبل از دوران نامزدی، بهترین زمان شناخت طرف مقابل است. سعی کنید نسبت به خودتان به شناخت و آگاهی برسید، یعنی ملاک ها و معیارهای خودتان را برای ازدواج موفق شناسایی کنید. در این حالت می توانید از جلسات خواستگاری به صورت مفیدتر استفاده کنید و بهترین تصمیم را بگیرید. اگر از قبل آمادگی حضور در جلسات را نداشته باشید، نمی توانید تصمیم گیری خوبی داشته باشید. اگر در طی جلسات خواستگاری متوجه شوید که ملاک های شما با ویژگی ها و ملاک های خواستگارتان هماهنگی ندارد، بسیار راحت تر می توانید جواب منفی بدهید. این کار زمانی اتفاق می افتد که شما آگاهی کاملی نسبت به ملاک ها و انتظارات تان از همسر آینده داشته باشید.
تحسین ویژگی های مثبت
قبل از بیان جواب منفی، حتما سعی کنید ویژگی های مثبت شخصیتی و رفتاری خواستگارتان را شناسایی کرده و به او بیان کنید و بعد به ذکر دلایل منطقی خودتان مبنی بر «نه» گفتن بپردازید.
اگر در طی جلسات خواستگاری متوجه شوید که ملاک های شما با ویژگی ها و ملاک های خواستگارتان هماهنگی ندارد، بسیار راحت تر می توانید جواب منفی بدهید
معلق گذاشتن ممنوع
بعضی مواقع بیان جملاتی مثل «قصد ازدواج ندارم»، «هر چی پدر و مادرم بگن»، «می خواهم درس بخوانم» و جملاتی از این قبیل تنها مشکل را سخت تر می کند. زیرا این جملات امید دهنده است و فکر می کند که با پافشاری می تواند نظر شما را تغییر دهد. در صورتی که قصد شما به صورت کلی مخالفت با خواستگارتان است. پس در واقع بهترین کار این است که با قاطعیت تمام تصمیم خود را بدون نگرانی و آشفتگی بیان نمایید.
مشاوره بگیرید
پیشنهاد می شود، برای خواستگارانی که در امر ازدواج پافشاری و اصرار می کنند و تحت هیچ عنوان مخالفت شما را منطقی نمی دانند و نمی پذیرند، «نه» گفتن را بر عهده مشاور بگذارید. دلیل این کار هم این است که مشاور فرد سومی است که طرفدار هیچ یک نیست و از بیرون رابطه را نگاه می کند، پس می تواند تاثیر بهتری را بر روی طرفین بگذارد.
مقاله از : رومینا سادات تجاره کارشناس ارشد مشاوره
منبع : تبیان
گرداوری از : پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده