<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:SimSun; panose-1:2 1 6 0 3 1 1 1 1 1; mso-font-alt:宋体; mso-font-charset:134; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 135135232 16 0 262145 0;} @font-face {font-family:Tahoma; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1627421319 -2147483648 8 0 66047 0;} @font-face {font-family:"\@SimSun"; panose-1:2 1 6 0 3 1 1 1 1 1; mso-font-charset:134; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 135135232 16 0 262145 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; text-align:right; mso-pagination:widow-orphan; direction:rtl; unicode-bidi:embed; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:SimSun;} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:SimSun;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0; mso-gutter-direction:rtl;} div.Section1 {page:Section1;} -->
طبق آخرین آمار اعلام شده در کشور ۳۱ درصد مردان مشکل
جنسی دارند
مشکل جنسی یا اختلال عملکرد جنسی، عارضهای است که در چرخه پاسخ جنسی روی میدهد و یکی یا هر دو طرف رابطه زناشویی از فعالیت جنسی خود رضایت کامل نخواهند داشت.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از سلامت ، چرخه پاسخ جنسی، چهار مرحله دارد: تحریک، سطح ثابت یا کفه، اوج فعالیت و رضایت، تحلیل رفتن. در حالی که طبق آمار اعلام شده در کشورمان ۴۳ درصد زنان و ۳۱ درصد مردان به نوعی از اختلال عملکرد جنسی رنج میبرند، اغلب در بیان مشکلات خود کوتاهی میکنند و این در حالی است که بیشتر بیماران درمانپذیرند.
چرا مشکل پیش میآید؟
اختلال عملکرد جنسی به علت عوارض جسمی و روانی به وجود میآید.
علل جسمی:
شامل این موارد است: دیابت یا افزایش قندخون، بیماری قلب و عروق، اختلالات عصبی، به هم خوردن تعادل هورمونی، بیماریهای مزمن مانند نارسایی کبدی و کلیوی، مصرف بیش از حد الکل و سوءمصرف مواد. علاوه بر این بیماریها، عارضه جانبی مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدافسردگی و ضدپرفشاری خون ممکن است بر کاهش میل و عملکرد جنسی تاثیر بگذارد.
علل روانی:
بسیاری از شرایط روحی و روانی نیز بر عملکرد جنسی تاثیر میگذارد. این موارد شامل استرس و اضطراب ناشی از کار، نگرانی درباره کارایی رابطه زناشویی، مشکلات خانوادگی و وجود اختلال در روابط زناشویی میان همسران و مشکلات رفتاری، افسردگی، احساس گناه و آثار و عوارض آسیب جنسی قبلی است.
انواع مشکل در رابطه زناشویی
هم مردان و هم زنان به مشکلات جنسی دچار میشوند و این مشکل در جمعیت سالمند شاید بیشتر باشد، گرچه در تمام سنین ممکن است به وجود آید و این به علت مراقبتهای بهداشتی ضعیف در دوران سالمندی است. بیشترین مشکل عملکرد جنسی در مردان، اختلال انزال است اما اختلال نعوظ و کاهش میل جنسی نیز از مشکلات شایع است.
اختلال انزال
انزال زودهنگام یا پیشرس که پیش از آغاز فعالیت جنسی اتفاق میافتد، انزال دیرهنگام یا دیررس که برخلاف مورد قبلی است و بسیار دیر اتفاق میافتد و پس زدن انزال که در اینباره به جای خروج اسپرم از آلت، به طرف مثانه پس زده میشود از اختلالات انزال میباشند.
در بسیاری از موارد، انزال پیشرس و کاهش احتمال وقوع آن به علت نبودن جذابیت برای همسر، حوادث آسیبرسان قبلی و عوامل روانشناختی مانند نوعی اعتقادات خرافی که ممکن است فردی را مجبور کند تا به روابط زناشویی به صورت نوعی گناه نگاه کند، رخ میدهد.
انزال پیش از موعد که بیشترین مشکل اختلال عملکرد جنسی مردان است، اغلب به علت اضطراب ناشی از روند پیشبینی نشده رابطه زناشویی است.
برخی داروها مانند داروهای ضدافسردگی و آسیب عصبی طناب نخاعی یا آسیب ستون مهرهها پشت نیز از علل اختلال عملکرد جنسی است. پس زدن انزال و اسپرم به مثانه در مردانی که به نوروپاتی دیابتی یا آسیب عصبی ناشی از افزایش قندخون دچارند بیشتر دیده میشود.
در دیگر افراد، هنگامی این مشکل به وجود میآید که عمل جراحی روی گردن مثانه یا پروستات انجام میگیرد.
اختلال نعوظ
اختلال نعوظ که به آن ناتوانی جنسی نیز بهطور اختصاصی میگویند، ناتوانی در دستیابی یا حفظ درجهای از حالت نعوظ آلت است که برای ایجاد رابطه زناشویی لازم است.
علتهای نارسایی آلت در برقراری نعوظ شامل بیماریهایی است که جریان خون را تحت تاثیر قرار میدهد مانند آترواسکلروز یا سختی عروق.
همچنین اختلالات عصبی یعنی بیماری رشتههای اعصاب، عوامل روحی و روانی مانند استرس، افسردگی و اضطراب از کارایی مثبت جنسی و آسیب به آلت تناسلی، از علل دیگر اختلال نعوظ است و بیماریهای مزمن، یک سری داروهای مشخص و بیماری پیرونی که جای زخم روی آلت ایجاد میشود، از علل دیگر این عارضه است.
کاهش میل و رغبت
کاهش میل جنسی یا کاهش لیبیدو، در حقیقت کاهش میل به فعالیت جنسی است و به علل جسمی و روانی به وجود میآید. این عارضه به علت سطوح کم هورمون تستوسترون به وجود میآید (علت کاهش تمایل در آقایان). علل دیگر آن ممکن است افسردگی، اضطراب و بیماریهای طبی جسمی مانند دیابت و پرفشاری خون و مصرف داروهای روانگردان و مشکلات موجود در روابط همسران باشد.
آیا ناتوانی جنسی درمانپذیر است؟
متخصصانی که در زمینه تشخیص اختلالات جنسی فعالیت میکنند، شامل اورولوژی (جراح و متخصص بیماریهای کلیه و مجاری ادرار)، متخصص مغز و اعصاب، متخصص بیماریهای غدد و مشاوران سلامت جنسی و پزشکان عمومی و خانواده باتجربه است. درمان اختلال زمینهای به علت زمینهای اختلال عملکرد بستگی دارد. اختلالات خفیف جنسی ناشی از استرس، ترس و وحشت و اضطراب ناشی از برقراری رابطه جنسی به طور موفقیتآمیزی با مشاوره، آموزش و بهبود ارتباط با همسر درمان میشود.
آزمایشها
چند آزمایش برای تشخیص اختلالات جنسی مردان به کار میرود که شامل این موارد است: آزمایش خون برای هورمونها، ارزیابی عروق خونی برای تشخیص کیفیت خونرسانی به آلت، آزمایش حس برای تشخیص وجود اختلال حسی در بیماران مبتلا به دیابت و آزمون نعوظ در هنگام خواب که در صورت طبیعی بودن علتهای روحی و روانی و در غیر این صورت، علتهای جسمی را نشان میدهد