انواع گونه های ویروس کرونا
آیا ویروس کرونا نوع ها و مدل های مختلف دارد؟ ویروس کرونا ( COVID-19 ) چند گونه است ؟ در واقع ویروس کرونا سه گونه A و B و C دارد که در این مطلب با انواع ویروس کرونا آشنا می شویم.
بر اساس تحقیق پیشینه ژنتیکی ابتلا به ویروس کرونا COVID-19 از ماه دسامبر تا مارس، محققان دانشگاه کمبریج توانستند سه نوع مختلف با تشابه زیاد از ویروس کرونا را شناسایی کنند،در واقع هر نوع آنها می تواند کشنده باشد اما در همه نقاط دنیا یک نوع از آن انتشار نیافته .
گونه های مختلف ویروس کرونا COVID-19
* نوع (A) که نزدیکترین نوع به گونه یافت شده در خفاش ها و مورچه خوارهای پولکدار است و دو زیرشاخه دارد. یکی از زیرشاخههای آن مروبط به شهر ووهان بوده و دیگری در ایالات متحده و استرالیا رایج است.
*نوع (B) که از نوع A منشاء گرفته و در ووهان شایعترین بوده است.
* نوع (C) در اصطلاح «دختر» نوع B است و از طریق سنگاپور در اروپا پخش شده است.
دیلی میل گزارش داد، ایالات متحده آمریکا گونهای از این ویروس را از چین وارد کرده است.
ویروس کرونا نوع A ویروس اصلی کرونا بوده که از چین آغاز شده است.
بررسی گونههای مختلف این ویروس نشان داد که نوع A - ویروس اصلی که از خفاش ها و مورچه خوارهای پولکدار به انسان منتقل شد- شایعترین نوع در چین نیست. در عوض، نخستین ابتلای این همهگیری بیشتر مرتبط به نوع B بوده که از کریسمس به این سو شیوع داشته است.
بیشتر بخوانید: انتقال کرونا از طریق رابطه جنسی
نتایج کار محققان نشان داد که نوع A ویروس کرونا بیشترین شیوع را در استرالیا و ایالات متحده آمریکا داشته است که بیش از ۴۰۰ هزار مورد ابتلا به آن ثبت شده است. دوسوم نمونههای آمریکا ویروس نوع A بودهاند اما این نمونهها بیشتر از غرب آمریکا بودهاند، نه نیویورک.
دکتر پیتر فارستر و تیم او دریافتهاند که انگلیس بیشتر شاهد شیوع ویروس نوع B بوده است؛ به طوری که سهچهارم نمونهها در این کشور از این نوع است. این نوع در سوییس، آلمان، فرانسه، بلژیک و هلند نیز بیشتر رایج است.
نوع C یکی از گونههای دیگر این ویروس است که منشاء آن نوع B بوده و از طریق سنگاپور در اروپا پخش شده است.
ویروس کرونا در حال جهش می باشد
دانشمندان بر این باورند که این ویروس به منظور غلبه بر مقاومت به وجود آمده در سیستم ایمنی بدن افراد در جوامع مختلف، به طور مستمر در حال جهش است.
مطالعه محققان دانشگاه کمبریج به این یافته عجیب رسیده که نوع A ویروس در غرب آمریکا بیشتر شیوع پیدا کرده که از نوع شایعتر در چین، یعنی نوع B نیست. با این حال هر دو گونه در ماه ژانویه، زمانی که آمریکا نخستین مورد ابتلا را پیدا کرد، وجود داشته است. محققان دانشگاه کمبریج تصریح کردهاند که مطالعه آنان محدود است و نمیتوان از آن به نتیجهگیریهای متقن رسید.
بیشتر بخوانید: تست آنلاین ابتلا به کرونا
بیشتر بخوانید: بعد از ورود ویروس کرونا در بدن چه اتفاقی می افتد
منبع: ایسنا