سلامت جنسی جوانان در خطر است
ارسال مطلب از : سید مهدی حجازی درج در سایت تنظیم خانواده
براساس تحقیقات انجام شده ارتباط تنگاتنگی میان نارساییهای جنسی و مشکلات اجتماعی از قبیل جرائم، تجاوزات جنسی، بیماریهای روانی، اعتیاد و طلاق وجود دارد
دکتر شهرام قائدی در افتتاحیه کنگره خانواده و سلامت جنسی افزود: زوج های زیادی با نارسایی جنسی و تاثیر آن بر مشکلات زندگی زناشویی مواجه اند اما از نقش آن در ایجاد ارتباط ضعیف، اعتماد به نفس پایین و افسردگی در خود و همسرشان غافل هستند ،وی گفت :بر اساس برخی آمارها 50 درصد زوجین در مراحلی از زندگی زناشویی خود یک اختلال جنسی را تجربه کردهاند
به گزارش سلامت ایران دبیرعلمی چهارمین کنگره خانواده و سلامت جنسی گفت: تصریح کرد: این در حالی است که شمار کمی از این افراد تحت مشاوره و درمان قرار گرفتهاند. قائدی تاکید کرد: توجه به این موضوع مهم در سطح ملی میتواند به آموزش مهارتهای جنسی زوجین در قبل و بعد از ازدواج با رعایت ارزشهای متعالی مذهبی، دینی و فرهنگی جامعه منجر شود.
دبیرعلمی چهارمین کنگره خانواده و سلامت جنسی، اضافه کرد: متاسفانه مراقبین بهداشتی و تامین کنندگان سلامت بیماران، رضایت جنسی را نادیده میانگارند و حتی با وجود مهارتهای لازم، محدودیت زمانی، بی علاقگی و ناتوانی را بهانه میکنند و از ایفای نقش خود در تشخیص و ارزیابی اختلال و حتی ارجاع بیمار به متخصص مربوطه سرباز میزنند.
دکتر گلزاری، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز با بیان اینکه 30 تا 40 درصد از زوجین به نوعی مشکل جنسی دارند، گفت:
نارضایتی جنسی به بد خلقی، بروز مسایل روحی و انحرافات اخلاقی منجر میشود. وی به افزایش نگران کننده طلاق در برخی از نقاط تهران اشاره کرد و افزود:
میزان طلاق در برخی از نقاط تهران 33 درصد و در شهریار و رباط کریم 34 درصد گزارش شده اما درعین حال میانگین طلاق در کلان شهر تهران 25 درصد در کمتر از پنج سال عنوان شده است. وی با بیان این که زوجین طلاق گرفته در سنین 20 تا 24 سال با مشکلات جدی روبرومیشوند، اضافه کرد:
براساس بررسیهای به عمل آمده رتبه طلاق در شهر قم طی 11 سال اخیر از 11 به 4 رسیده است. این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، ادامه داد: در بررسی ملی درباره وضعیت سلامت روان در ایران مشخص شد وضعیت سلامت افراد متاهل 2 تا 5/2 برابر بدتر از افراد مجرد است و این شاخص در شهرهایی با میزان آمار طلاق کم نظیر یزد، سمنان و چهار محال و بختیاری 3 تا 4 برابر است.
دکتر گلزاری با بیان اینکه گاهی ممانعت از بروز طلاق عاملی برای افزایش بروز بحرانهای روحی میشود، تصریح کرد: بررسی دیگری در کشور نشان می دهد میزان روابط دختران و پسران 3 برابر شده و روابط از سطح عاطفی به جنسی رسیده و این در حالی است که ارتباط با چندین نفر نیز گسترش یافته است. این روانشناس و پژوهشگر با بیان اینکه سلامت جنسی جوانان در معرض خطر است، اظهار داشت:
برای جلوگیری از بروز بحرانها باید به عواملی چون انتخاب مناسب همسر، آموزش مداوم و مشاوره توجه کرد. وی با بیان اینکه میزان آگاهی دانشجویان دکتری از معیار مناسب انتخاب همسر با یک کارگر ساده برابری میکند، تاکید کرد: منبع دقیقی برای انتخاب مناسب همسر در دست نداریم. در ادامه مراسم، رحیم پورازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی زیاده روی در مسایل جنسی را تهدیدی دو جانبه عنوان کرد و گفت: افسارگسیختگی جنسی میتواند موجب انهدام خانوادهها شود. وی برخی تبلیغات رسانهای مبنی بر رفع و درمان اختلالات جنسی را نوعی تجارت و فاقد علم و استدلال کافی عنوان کرد و افزود: الگوی رفتار جنسی در اسلام مبتنی بر اخلاق شرع و دین است. پورازغدی با تاکید بر ضرورت نحوه برخورد با روایات و منابع موجود درباره مسایل جنسی، ادامه داد:
پرهیز از افراط و تفریط در این حوزه توصیه میشود. وی با بیان اینکه دکترین اسلامی با لذت پرستی و لذت ستیزی مخالف است، خاطرنشان کرد: بر اساس مبنای دین مبین اسلام نماز فرد متاهل معنویتر از فرد مجرد است. در عین حال، ازدواج دین را کاملتر میکند و برخی از مشکلات اعتقادی، فکری، ایمانی و معنوی را از بین میبرد