چکار کنیم زود خوابمون ببره
تمرین برای زود خوابیدن
۱- نگران خوابیدن نباشید
آیا تا به حال شده شدیداً نگران موضوع و مشکلی باشید و زمانی که دست از نگرانی برداشتید، همه چیز درست شود؟ دکتر وینتر میگوید خواب هم دقیقاً همینطور است. هر چه بیشتر نگران باشید، بیشتر در رختخواب غلت میزنید. به یاد داشته باشید که خواب نیز همانند گرسنگی یک عملکرد جسمانی است. میتوانید یک برنامه منظم خواب داشته باشید، ورزش کنید و از مسائلی که خوابتان را مختل میکند، اجتناب کنید.
۲- نور را کم کنید
آیا تا به حال پیش آمده برق خانه برود و آن شب بهتر به خواب بروید؟ احتمالاً وقتی آفتاب غروب کرد خسته شدید و با طلوع خورشید بیدار شدید. شاید حتی به زنگ ساعت هم نیاز نداشتید. هنگامیکه منبع اصلی روشنایی نور خورشید باشد، ساعت بدن شما خود را با چرخههای طبیعی روشنایی و تاریکی هماهنگ میکند. دکتر وینتر دراینباره میگوید: «غروب خورشید سبب ترشح ملاتونین (هورمون خواب) میشود که بسیار قوی است.»
سطح ملاتونین در بدن باید چند ساعت قبل از خواب بالا رود و صبح روز بعد پایین آید اما تحقیقات جدید نشان داده در دنیای سرشار از نورهای مصنوعی، سطح هورمون خواب با نور خورشید و تا چند ساعت بعد از بیدار شدن پایین نمیرود. اما میتوانید ساعت بدن خود را دوباره تنظیم کنید. حداقل یک ساعت قبل از خواب نور آپارتمان و نور وسایل الکترونیک را کم کنید.
۳- دوش آب گرم
زمانی که به خواب میرویم، هورمون استرس (کورتیزول) و دمای بدن کم میشوند. زمانی که از حمام خارج میشویم نیز به همین صورت بدن به سرعت خنک میشود و کورتیزول کاهش مییابد که در نهایت باعث خوابآلودگی میشود.
۴- جوراب بپوشید
پوشیدن جورابهای گرم و نرم، علاوه بر ایجاد حس راحتی پاهایتان را گرم میکند که در نهایت سبب اتساع عروق خونی و توزیع مجدد گرما به بقیه نقاط بدن میشود. بدین ترتیب پیام خواب به مغز ارسال میشود.
۵- افکارتان را منحرف کنید
فکر نکردن به این که چقدر دلتان میخواست الان خواب بودید، برای افرادی که مشکل خواب دارند، بسیار مهم و تأثیرگذار است. سعی کنید ذهنتان را روی چیزهای دیگری متمرکز کنید. میتوانید در ذهنتان برای یک تعطیلات رؤیایی برنامهریزی کنید، درباره افراد معروف رؤیاپردازی کنید یا خود را در حال آشپزی در یک خانه جنگلی تصور کنید.
۶- نفس بکشید
تحقیقات نشان داده مدیتیشن با تمرکز حواس به شما میآموزد بر زمان حال و تنفس خود تمرکز کنید. این کار با کاهش سطح استرس سبب میشود راحتتر به خواب بروید. البته این کار مشکلات خواب را فوراً حل نمیکند. تمرکز حواس چیزی است که باید به طور منظم آن را تمرین کنید. وینتر میگوید: «توانایی آرام کردن ذهن مهارتی است که با تمرین حاصل میشود و ژنتیکی نیست.»
منبع: فرارو