آشنایی با طلاق کرونایی
طلاق کرونایی چیست ؟ طلاقی که به دلیل اختلافات زناشویی در دوران قرنطینه ناشی از شیوع ویروس کرونا اتفاق می افتد که در حال حاضر در کشورهای درگیر قرنطینه روبه افزایش است.
هر چند اصطلاح «طلاق کوویدی» (Covidivorces) پس از ثبت نخستین طلاق یک زوج نیویورکی در ۲۷ مارس سال جاری به دلیل بروز اختلاف زناشویی در دوران قرنطینه خانگی چندان رایج نشد ولی چند روز بعد و با شکلگیری صف طولانی متقاضیان طلاق پس از پایان دوران قرنطینه خانگی در چین، به سمبل نگرانی عمومی از سرایت ویروس کرونا به بنیان خانواده در کشورهای مختلف دنیا از جمله چین، ایتالیا، آمریکا، اسپانیا و ... بدل شد.
در این بین، مدیرکل مشاوره و امور روانشناختی بهزیستی کشور هم در مصاحبه ای گفته است: «میزان تماسهای زوجین مربوط به اختلافات خانوادگی در دوران قرنطینه و کرونا با صدای مشاور بهزیستی نشان میدهد آمارهای اختلافات بین زوجین، سه برابر افزایش یافته است.».همچنین در مقاله افزایش اختلافات زناشویی و مشاوره در قرنطینه از سایت تنظیم خانواده نیز آمار مشاوره های صورت گرفته و نحوه درخواست مشاوره غیرحضوری در شرایط قرنطینه را منتشر کردیم که مطالعه آنرا توصیه می کنیم .
عدهای راهحل را در این میبینند که این روزها زوجین کاری به هم نداشته باشند که اصلا این توصیه منطقی نیست. باید بپذیریم که زن و شوهر نزدیکترین افراد به همدیگر هستند و فرزندانمان عزیزان ما هستند، پس چرا کاری به هم نداشته باشند؟ وقتی میتوان این روزهای با هم بودن را بسیار زیبا کرد.
چکار کنیم کارمان به طلاق کرونایی نکشد
مشکل قرنطینه نیست، بیمهارتی زوجین است
قابل درک است که قرنطینه و زمان طولانی با هم بودن، مشکلات اقتصادی که برای شغل عدهای ایجاد کرده، تعطیلی مدارس، ترس از بیماری مسری و خطرناک و ... سیستم خانواده را دستخوش تغییر میکند اما به تنهایی باعث این همه اختلافات جدی خانوادگی نمیشود. باید گفت قرنطینه دمدستترین علتی است که عدهای عامل به وجود آمدن مشکلات بین زوجین تصور میکنند. باید پذیرفت که عدهای از زن و شوهرها بلد نیستند که با هم دوستانه زندگی کنند. مشکل اصلی قرنطینه نیست، بیمهارتی زوجین است. زوجین بلد نیستند که دوست یکدیگر باشند. اگر قرنطینه هم نبود، این اختلافات و طلاقها در زمان بازنشستگی برای این دست از زوجین بیمهارت اتفاق میافتاد. با این حال، چه راهکارهایی برای بهبودی روابط خانواده در این روزهای قرنطینه پیشنهاد میشود؟
از غر زدن زیادی بپرهیزید
از غر زدن بر سر موضوعات کوچک و بیاهمیت بپرهیزید. بسیاری از دعواها و بحثهای جدی از همین غر و لندها آغاز میشود. صحبت کنید اما با محبت و دوستی بدون شکایت و تحقیر کردن. این روزهای با هم بودن را به کام خانواده تلخ نکنید. در ضمن، لطفا کودکان را دریابید. آنها حساسترند و مثل بزرگسالان قادر به توضیح احساسهای خود نیستند. پس والدین برای آنها باید بیشتر وقت و حوصله بگذارند. میتوان با جستوجو در اینترنت، بازیهایی را که در منزل میتوان انجام داد و کودک را سرگرم کرد پیدا و اوقات شادی را ایجاد کرد.
بیش از گذشته ابراز محبت کنید
به تک تک اعضای خانواده از همسر گرفته تا فرزندان، ابراز محبت کنید و بگویید که چقدر دوستشان دارید. هم زبانی و هم از طریق رفتار، ابراز علاقه داشته باشید. از لذت مرور خاطرات خانوادگی هم غافل نشوید. آلبومهای قدیمی را در بیاورید. آلبوم ازدواج، تولد فرزندان و ... . نگاه کردن به هر عکسی، کلی از خاطرات شیرین را زنده میکند. درست است که هرکدام از اعضای خانواده حق دارند خلوت شخصی هم داشته باشند اما باید مراقب بود که این خلوت خیلی طولانی نشود.
کمی صبورتر باشید
قرنطینه خانگی و بودن تمام وقت افراد خانواده با سلیقههای مختلف در کنار یکدیگر و ... عواملی هستند که صبر و طاقت همه را مخدوش میکند. گاهی اعضای خانواده در کار یکدیگر مداخله میکنند و پاپیچ هم میشوند. این روزها اگر صبر و حوصله را حذف کنیم، محیط خانه یک میدان جنگ تمام عیار میشود. بهتر است یاد بگیریم که چشمپوشی هم خوب است. گذشت و فداکاری اعضا نسبت به یکدیگر در این شرایط میتواند یک فضای آموزشی خوب تبدیل شود که اولا زوجین نسبت به هم یاد بگیرند که این زندگی نیمه پر هم دارد و به نکات مثبت هم نگاه و آنها را تقویت کنند. این میتواند تبدیل به عادت زندگی شود.
بیشتر بخوانید: چطور اختلافات و مشاجره با همسرتان را حل کنید
بیشتر بخوانید: روش های کنترل دعوا با همسر
نویسنده : فریبا البرز| کارشناسارشد مشاورهخانواده