حداقل و حداکثر تعداد رابطه زناشویی
حداقل رابطه زناشویی
ازدواجهای فاقد رابطه جنسی این روزها گریبانگیر خانوادههاست، اما این پرسش مطرح میشود که واقعا چه میزان رابطه جنسی طبیعی به حساب میآید؟ کارشناسان مسائل جنسی تمایل چندانی برای تعیین حد کفایت رابطه جنسی ندارند، چون باعث میشود خیلی زوجها فکر کنند رابطه جنسیشان کافی نیست یا خیلیهای دیگر تصور کنند که بیش از حد رابطه جنسی دارند. اما همه آنها بر این نکته اتفاق نظر دارند که کمتر از ده مرتبه رابطه جنسی در سال، ازدواج بدون رابطه جنسی به حساب میآید و یک تا دو مرتبه رابطه در هفته متوسط میزان رابطه جنسی به شمار میرود.
طبق نظریات کارشناسان در این زمینه اگر دو طرف میل زیاد جنسی داشته باشند، برقراری این رابطه با تعداد دفعات بالا با فراهم کردن شرایط مناسب هیچ مشکل و عوارضی نداشته و فقط میتواند به دلیل مصرف انرژی بالا فرد را خسته کند که این موضوع باید با استراحت و البته تغذیه خوب و لازم جبران شود تا به ضعف افراد منجر نشود، همچنین تعداد دفعات بالای رابطه باعث کمبود موقتی اسپرم در مردان یا به نوعی عقیمی موقت شود که این موضوع با کمی وقفه در برقراری رابطه حل شده و به صورت طبیعی باز خواهد گشت.
توصیه کارشناسان در این زمینه همواره رعایت اعتدال بوده و به زوجین مخصوصا آنهایی که بتازگی ازدواج کردهاند، پیشنهاد میکنند که از کمیت روابط خود کاسته و سعی کنند تا در هرباری که رابطه برقرار میکنند، بهترین لحظات را در کنار هم داشته و آن را خاطرهانگیز کنند. اما آنچه که همه بر آن اتفاق نظر دارند این است که روابط زناشویی به دلبستگی بیشتر زوجین میانجامد، به حفظ و ارتقای سلامت جسمی و روانی مرد و زن نیز کمک میکند، افزون بر این روابط جنسی مستمر و منظم زوجین با ایجاد آرامش فکری و روانی و کاهش اختلاف و منازعات خانوادگی در تربیت صحیح فرزندان نیز اثر گذار است.
طلاقهای ناشی از نابسامانیهای جنسی
زن و مرد، هنگامی که از ناتوانی یا کم توانی جنسی یکدیگر آگاه شوند، روحیه سازگاری آنها کاسته میشود و با جرقهای از ناملایمات کوچک زندگی، رودرروی یکدیگر قرار میگیرند. در این میان، عشقورزیهای اوایل زندگی برای آنها حسرتی تمام نشدنی میشود که متاسفانه برخی به دنبال تجربهای جدید، زندگی خود را میبازند؛ درحالی که با آگاهی از علت بیمیلی و پیگیری درمان آن، براحتی میتوان به نشاط و شادی همیشگی در زندگی زناشویی دست یافت و از روابط زناشویی لذت برد.
حتما شما هم این آمارها به گوشتان خورده که علت 60 درصد طلاقها در ایران مسائل جنسی و مشکلات زناشویی است. البته در شهرهای بزرگ این آمار بیشتر است، اما واقعا منظور از مشکلات جنسی چیست؟ این درصد بالای طلاق دقیقا به چه چیز برمیگردد؟ اختلالات زناشویی و مشکلات جنسی موضوعات در هم تنیدهای است، یعنی نمیتوان مرز مشخصی برای آنها در نظر گرفت. وقتی زن و شوهری در کنار هم باشند و مشکلات رفتاری داشته باشند، قطعا این مشکلات بر روابط جنسیشان تاثیر میگذارد؛ همانطورکه در صورت وجود مشکلات جنسی در روابط زناشویی افراد، مشکلات رفتاری نیز به وجود میآید.
دکتر فردوسی در این باره میگوید: خیلی از زوجها آگاهی کافی درباره اینکه رابطه جنسی یک نیاز فیزیولوژیک طبیعی است و باید توسط همسران برآورده شود، ندارند و فکر میکنند اگر یکی از دو طرف به هر دلیلی دچار سرد مزاجی یا ناتوانی جنسی است نباید هیچ مشکل خاصی به وجود آید حال آن که اگر این مشکلات حل و بیماری یکی از زوجین درمان نشود در مواردی باعث طلاق عاطفی، انحراف همسران و در نهایت طلاق میشود.
به طور کل، مشکلات یک زوج بیشتر مربوط به تمایلات جنسی است تا انجام رابطه جنسی. میل هیچ زوجی برای رابطه جنسی هیچوقت همزمان و کامل نیست. رمز کار این است که دو طرف بتوانند این موضوع را بین خود حل کنند. خیلی وقتها طرفی که میل کمتری به رابطه جنسی دارد، احساس میکند که در هر بار رابطه جنسی مورد سوءاستفاده قرار گرفته است و طرفی که میل بالاتری دارد همیشه از رابطه جنسی محروم است و همین مساله دعواها و جدالهای بین آنها در مورد رابطه جنسی را بیشتر و بیشتر میکند. اینجاست که رابطه بین آنها کم کم از بین میرود و وقتی دیگر رابطه جنسی در کار نباشد، محبت و عاطفه معمولی بین آنها هم از بین میرود: آن گرفتن دستها، خندیدن به لطیفههای یکدیگر، نشستن کنار هم روی یک نیمکت و... پایان مییابد و وقتی روابط تا این حد خشک میشوند، بیوفایی و سرانجام طلاق پدید میآید.
تاثیر رابطه جنسی بر سلامت زوجین
دانشمندان دلایل زیادی را مطرح کردهاند که نشان میدهد رابطه زناشویی فقط یک کار لذتبخش روزمره نیست، بلکه در طول این رابطه هورمونهایی در بدن زن و مرد آزاد میشوند که میتواند در بالا بردن سطح سلامت عمومیشان بسیار مفید باشند.
رابطه جنسی، استرس را تسکین میدهد. کارشناسان طی تحقیقات به این نتیجه رسیدهاند که یک مزیت بزرگ رابطه جنسی سالم، پایین آوردن فشار خون و به طورکلی کاهش استرس است. رابطه جنسی، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، یک یا دو بار رابطه جنسی در هفته با سطوح بالاتری از یک نوع آنتیبادی ارتباط دارد، که میتواند افراد را از سرماخوردگی و عفونتهای دیگر محافظت کند. همچنین رابطه جنسی کالری میسوزاند، افزایش دهنده سلامت قلب و عروق است آن چنان که خطر ابتلا به حمله قلبی منجر به مرگ را در مردان به نصف کاهش میدهد. رابطه جنسی، عزت نفس را تقویت میکند، صمیمیت را افزایش میدهد، درد را کاهش میدهد همچنین خطر سرطان پروستات را کم میکند و کمک میکند خواب بهتری داشته باشید.
کارشناسان سلامت جنسی معتقدند یک رابطه زناشویی مثبت و سالم، علاوه بر تداوم زندگی زناشویی و محکم کردن بنیان خانواده، باعث ترمیم سریعتر زخمها میشود. همچنین افرادی که ازدواج کردهاند و رابطه زناشویی رضایتمندانهای را با همسرشان تجربه کردهاند، در درازمدت کمتر بیمار میشوند طول عمر آنها نیز بیشتر از مجردها و افرادی است که به روابط زناشوییشان توجهی ندارند.
کلینیکهای سلامت جنسی
سازمان جهانی بهداشت سلامت جنسی را اینگونه تعریف میکند: سلامت جسمانی، روانی و اجتماعی مربوط به فعالیت جنسی، نه صرفا نبود بیماری، اختلال عملکرد یا معلولیت. سلامت جنسی نیازمند نگرش مثبت به این موضوع است و شامل بهرهمندی افراد از رابطه جنسی رضایتبخش، مطمئن، بیخطر و دور از اجبار و خشونت است. سلامت جنسی رویکردهای مختلف زیستپزشکی، بالینی، آموزشی، بهداشتی، اخلاقی و حقوقی دارد. همچنین موضوعهایی مانند فیزیولوژی و کالبدشناسی باروری و جنسی در انسان، مشکلات جسمانی در زنان و مردان مربوط به رابطه جنسی، بیماریهای مقاربتی و پیشگیری از آنها و رفتارهای جنسی و اختلالهای جنسی زناشویی را دربرمیگیرد.
وزارت بهداشت چند سالی است در راستای توجه به سلامت خانواده اقدام به افتتاح کلینیکهای سلامت جنسی در برخی بیمارستانها کرده است؛ هر چند کلینیکهای سلامت جنسی در تهران، قم و اردبیل راهاندازی شده و به بهبود روابط زوجین و در نتیجه سلامت خانواده کمک میکند، اما بسیاری از مردم از وجود آن بیخبرند یا اصلا نمیدانند که میتوانند برای حل مشکلات جنسی به این مراکز مراجعه کنند، سلامت جنسی برای تمامی افراد جامعه مهم است، در این کلینیکها که براحتی برای تمام متقاضیان قابل دسترسی است، تلاش شده برای بسیاری از مشکلات مربوط به بهداشت جنسی افراد راهحلی ارائه شود، عدم اطلاعرسانی صحیح در این زمینه موجب شده است افراد یا از مشکلات جنسی خود آگاه نباشند، یا آگاه باشند و ندانند در کجا باید آن را مرتفع سازند یا اینکه از ورود به این مراکز احساس شرم کنند. تیم تخصصی در این مراکز شامل روانپزشک، مشاور خانواده، متخصص بیماریهای عفونی، متخصص پزشکی اجتماعی، متخصص زنان و زایمان، اورولوژیست، آندرولوژیست و متخصص غدد است که با همکاری بین رشتهای به ارائه مشاوره و انجام خدمات تشخیصی و درمانی میپردازند. مرکز سلامت روان وزارت بهداشت درصدد است تا در هر دانشگاه علوم پزشکی کلینیک سلامت جنسی خانواده تاسیس کند، البته تعداد مراکز مشاورهای، آموزشی و دانشگاهی کشور، اکنون اندک است و این مراکز نمیتوانند پاسخگوی نیاز مراجعان باشند.
منبع : جام جم آنلاین
امکانات فوق شامل خریدارای سی دی مقالات سایت و مجموعه آموزشی زوج خوشبخت نیز می شود