دانستنیهای نوین علم روانشناسی برای زندگی بهتر
منبع : مجله روانشناسی ایرانیان پایگاه اینترنتی : www.tanzimekhanevadeh.ir
با وجدانها کمتر آلزایمر میگیرند
اگر توصیههای اخلاقی را جدی بگیرید و آدم با وجدان، بااخلاق و وظیفهشناسی باشید، میتواند خیالتان راحت باشد که راه سعادتتان از مسیر خوبی میگذرد؛یعنی که این حسها و رفتارهای مسئولانه ناشی از آن میتواند به سلامت شما هم کمک کند و باعث شود تا در دوران سالمندی کمتر مبتلا به آلزایمر شوید.این نتایجی است که محققان به تازگی به آن دست یافتهاند و در نشریه آرشیو روانپزشکی عمومی منتشر کردهاند.به گزارش رویترز، این مطالعه جالب که از سال 1994 تا 2006 به طول انجامیده، روی هزار نفر از کشیشها، راهبان و سایر فعالان کلیسایی، انجام شده است.www.asheghi4u.blogsky.com
در طی این مدت، از این عده، 176 نفر به آلزایمر مبتلا شدند. مقایسه این افراد با سایر افرادی که در این مدت به بیماری مبتلا نشده بودند، نشان داد که تعداد آدمهایی که به اخلاق و وجدانشان امتیاز کمتری داده بودند، در بین بیماران مبتلا بیشتر از بقیه بود؛ طوری که وقتی امتیاز فردی به 40 میرسید، احتمال ابتلایش خیلی کم و اگر به زیر 28 میرسید، احتمال ابتلایش خیلی زیاد میشد.www.asheghi4u.blogsky.com
البته این محققان، از دانشگاه راش در شیکاگوی آمریکا، روی این موضوع تاکید داشتند که این افراد مذهبی، از طیفهای مختلف شخصیتی بودند و همه یکجور نبودند. ضمن این که آنها به این نکته هم توجه داشتند که این رابطه ممکن است چندان معنیدار نباشد و تنها یک تصادف باشد. به همین علت، سایر متغیرها را هم در نظر گرفتند و اثر آنها را از این رابطه حذف کردند؛ متغیرهایی که پیش از این بهعنوان عوامل خطر و زمینهساز بروز بیماری آلزایمر معرفی شده بود.
آنها از این نتایج، اثر متغیرهایی مانند سیگار، کمتحرکی و ارتباطات اجتماعی را حذف کردند و جمعبندی آنها این بود که احتمال بروز آلزایمر در افراد اخلاقمدار، 47 درصد کمتر از سایرین است.توجیه محققان در اینباره قابلتامل است. آنها میگویند افرادی که به امور اخلاقی و مذهبی پایبندتر هستند، زندگی موفقتر و ملایمتری هم دارند و این موفقیت و ملایمت، باعث شده تا احتمال بروز آلزایمر در آنها کمتر شود.www.asheghi4u.blogsky.com
آنها در بررسی چند سالهشان متوجه شدند که این افراد تنشها و استرسهای کمتری در زندگیشان دارند.نه این که مشکلی در زندگی نداشته باشند، بلکه مهارتهای حل مسئله و نیز تطابقشان با این مشکلها بیشتر است. ضمن این که رابطه معنوی آنها با خداوند، به آنها در تحمل سختیهای زندگی کمک میکند.یک مطالعه جانبی دیگر نیز در کنار مطالعه اصلی انجام شد که نتایج آن جالب بهنظر میرسد.www.asheghi4u.blogsky.com
در این بخش، افرادی که طی مطالعه از دنیا رفته بودند، بررسی شدند و نتایج مهمی از کالبدشکافی آنها به دست آمد؛ این که مغز افرادی که تا این اندازه به اخلاق و مذهب پایبند بودند، تغییرات بیولوژیک کمتری را هم در مقایسه با سایرین نشان میداد.تغییراتی مانند آتروفی و کاهش حجم، که در مغز افرادی به وجود میآید که در راه آلزایمری شدناند.
توهم فقط دیداری نیست www.asheghi4u.blogsky.comwww.asheghi4u.blogsky.com
انسان ممکن است توهم را در هر یک از حواس پنجگانه (لامسه، بینایی، شنوایی، چشایی، بویایی) تجربه کرده باشد.
به گزارش پایگاه خبری مدیکال گاید؛ در توهم بینایی، فرد مخلوقات عجیب و غریبی را مشاهده می کند که در جهان واقعیت وجود خارجی ندارد چنین عارضه ای ممکن است در اثر بیماری های روانی و یا اعتیاد به الکل و یا در اثر مسمومیت دارویی رخ دهد نمونه بسیار قوی ازاین قبیل داروها LSD است.
بنابراین گزارش؛ مصرف این دارو با توهمات بینایی از نور و رنگ همراه است این نور و رنگها غالبا" لذت بخش توصیف می شوند اما گاهی به شدت وحشتناک می شوند.
توهمات شنوایی مشخص کننده انواع خاصی ازشیزنوفرنی(نوعی بیماری روانی) هستند در این نوع توهم بیمار صداها و یا موزیک هایی را می شنود که این اصوات راههایی را به وی نشان می دهند.
افراد دارای روحیات مثبت زود باور ترندwww.asheghi4u.blogsky.com
یک پژوهش جدید حاکیست کسانی که روحیات مثبت دارند زود باورتر هستند.
به گزارش سلامت نیوزو به نقل از پایگاه خبری نیوکرالا پروفسور "لارا کینگ" از دانشگاه میسوری، کلمبیا گفت: وقتی فردی روحیات مثبت دارد ذهن باز و ورزشی دارد، خلاق است و هر چیزی را که به نظر واقعی می رسد باور می کند.
بنابراین گزارش: پژوهشگران برای بررسی حالات روحی روش و تاثیر آن بر باور افراد در یک آزمایش از شرکت کنندگان خواستند به سمت اشیاء مختلف چیزی پرتاب کنند، وقتی این اشیاء با عکس یک نوزاد جا به جا شد آنهایی که دارای روحیات مثبت بودند نمی توانستند آن را به خوبی هدف قرار دهند.
کینگ گفت: این طور به نظر می رسد که این افراد باور داشتند در جایی یک نوزاد در حال گریه کردن است
ارتباط نور آفتاب با اختلالات عاطفی فصلیwww.asheghi4u.blogsky.com
محققان دریافتند اختلالات عاطفی فصلی بیشتر در پاییز رخ می دهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پایگاه خبری هلث دی یکی از علائم این نوع اختلال این است که این حالت با شروع فصل پاییز آغاز و با شروع فصل بهار پایان می یابد.
بنابراین گزارش؛ این نوع اختلال با بهم خوردن تعادل شیمیایی در مغز مرتبط بود که ناشی از کمبود نور آفتاب در زمستان و پاییز است بعضی افراد مستعد بروز چنین حالتی هستند و این وضعیت در زمان و در سنین نوجوانی بیشتر دیده می شود.
همچنین؛ این حالت با افسردگی، خستگی مفرط و بی علاقگی نسبت به افراد و فعالیت های روزانه همراه است و دید فرد نسبت به زندگی را تغییر می دهد. کارشناسان معتقدند می توان احتمال بروز این حالت را کاهش داد.www.asheghi4u.blogsky.com
این گزارش حاکیست؛ با استفاده از قرارگیری در معرض نور طبیعی احتمال آن کاهش می یابد و در صورت ابتلا با استفاده از نور درمانی می توان آن را معالجه کرد.
یادآور می شود؛ روش های درمانی دیگر از جمله استفاده از روان درمانی بسیار موثری است.
چند شغله بودن موجب افزایش استرس می شودwww.asheghi4u.blogsky.com
بررسی ها نشان می دهد، افرادی که به دلایل گوناگون چندین شغل دارند از نظر روانی دارای استرس بیشتر و تمرکز و کارایی کمتر در کارها هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل ازمهر ، فرد چند شغله به دلیل مشغولیت فکری زیاد ، تمرکز و احساس امنیت شغلی خود را از دست می دهد و احساس مسئولیت و تعهد او نیز نسبت به افرادی که به طور منظم چندین ساعت در روز فقط به یک کار می پردازند ، کاهش می یابد.
براساس این گزارش، فردی که یک شغل داشته باشد نسبت به افراد چند شغله استرس بسیار کمتری دارد.علاوه بر آن استرس زیاد می تواند بر روابط بین فردی و خانوادگی فرد تاثیر منفی گذاشته و فرد را خسته و نهایتا مبتلا به افسردگی کند.
کارشناسان معتقدند، نگرانی از چگونگی انجام و تحقق هر یک از شغل ها موجب عوارض جسمی از جمله افزایش فشار خون و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود.
منبع : مجله روانشناسی ایرانیان پایگاه اینترنتی : www.tanzimekhanevadeh.ir