مشاور سنتر

عذاب وجدان بابت فرزندم بعد از طلاق

عذاب وجدان بابت فرزندم بعد از طلاق

 

هفت ماه پیش طلاق گرفتم و چون شرایط نگهداری از تنها پسرم را نداشتم، مجبور شدم او را به پدرش بدهم. مشکل مالی داشتم و هنوز هم دارم اما بعد از این مدت، هنوز نتوانستم با این عذاب وجدان کنار بیایم. کارم شده گریه و اشک ریختن. 36 ساله ام. چه کنم؟

 متاسفانه پدیده طلاق علاوه بر درد و ناراحتی‌هایی که برای زن و شوهر به همراه می‌آورد، چنان چه آن ها فرزندی نیز داشته باشند، مشکلاتی را برای فرزندان به بار می‌آورد و همچنین در درازمدت می‌تواند با احساسات ناخوشایندی همچون ترس، خشم، غم یا عذاب وجدان برای هریک از دو طرف همراه شود.

   عذاب وجدان‌تان به شما کمک خواهد کرد

عذاب وجدان یک احساس متعالی انسانی است که باعث می‌شود افراد احساس مسئولیت کنند و علاوه بر پیشگیری از اقدام به بسیاری از کارها، برای کاستن از درد و رنج دیگران نیز اقدام کنند. وجود چنین احساسی می‌تواند به شما کمک کند تا به فرزندتان توجه و از او مراقبت کنید. اگر چنین احساسی در شما وجود نداشته باشد، درباره موضوعات مختلف بی‌تفاوت می شوید و حتی احساس مسئولیت تان را دربرابر دیگران از دست می دهید. میزان چنین احساسی بسیار مهم است. اگر این احساس بیش از حد باشد، می‌تواند مشکلاتی به همراه داشته باشد، مثلاً منجر به افسردگی و ناامیدی شود. حتی عذاب وجدان بیش از حد می‌تواند باعث شود تا شما درباره خودتان احساس بد یا خشم داشته باشید. پس نگران عذاب وجدان خود نباشید، ببینید فرزندتان هم اکنون در چه وضعیتی است؟ آیا شرایط خوبی دارد یا خیر؟

   هیچ فردی نمی‌تواند جای مادرش را بگیرد

فراموش نکنید حتی اگر پدرش بهترین مرد دنیا هم باشد و وظایف خود را به خوبی انجام دهد، باز هم جایگزین مادر نخواهد بود. پدر فقط می‌تواند پدر باشد و نبود مادر را جبران نمی‌کند اما چنان چه پدر به خوبی به وظایف خودش عمل کند، می‌تواند آسیب‌های ناشی از نبود مادر را کمتر کند. به همین دلیل مهم است که بتوانید ارتباط خودتان را با فرزندتان حفظ کنید.

   از وضعیت فرزندتان باخبر شوید

ببینید کجاست و چه حالی دارد. زمان‌های منظمی را برای ارتباط داشتن با فرزندتان در نظر بگیرید مثلاً هفته‌ای یک بار او را ببینید و ارتباط‌تان را با او قطع نکنید. شما به عنوان مادر حق دارید با وجود این‌که حضانت فرزند را به عهده ندارید، با او ارتباط داشته باشید و او را  ببینید. در این خصوص هم حمایت قانون را دارید و هم می‌توانید با همسر قبلی‌تان در این باره گفت‌وگو کنید و با او به توافق برسید.

   احساسات‌تان را مدیریت کنید

برای تعدیل و تنظیم هیجانات خود از جمله احساس گناه یا غم ناشی از نبود فرزندتان، می‌توانید با یک روان‌شناس هیجان مدار گفت‌وگو کنید. در چنین فرایندی ممکن است متوجه شوید وضعیت فرزندتان، با تجربه‌هایی که شما در کودکی داشته‌اید، مشابه است و اگر مسائل حل نشده گذشته را حل کنید، شاید عذاب وجدان کمتری داشته باشید. امروزه با پیشرفت علم روان شناسی شما قادرید با پرداختن به احساسات درونی خود، آن چه را که ناخوشایند و دردناک است، تغییر دهید و تحمل بسیاری از احساسات از جمله غم را برای خود آسان کنید. نهایتا شما با فراگیری برخی مهارت‌ها و تقویت خود، خواهید توانست این احساسات را مدیریت و تحمل آن را برای خود راحت کنید و از طرف دیگر تلاش خود برای موفقیت فرزندتان را افزایش دهید.

بیشتر بدانید: بعد از طلاق چکار کنیم

بیشتر بدانید: رفتار با فرزندان بعد از طلاق

 

نویسنده : دکتر رضا یعقوبی | روان‌شناس سلامت

 

این مطلب در تاریخ 2019-08-27 15:33:06منتشر شده است

اشتراک گذاری مطلب
فیسبوک توییتر تلگرام
امتیاز:4.8
دسته بندی
مسائل جنسی و روابط زناشویی
تعداد بازدید
3688





نظر شما در مورد مطلب عذاب وجدان بابت فرزندم بعد از طلاق چیست



بازی شهر عشق
کانال تنظیم خانواده


بخش مشاوره و پرسش و پاسخ


شناسه کاربری 

رمز عبور             


   عضویت در سایت

دسته بندی مطالب


خدمات عمومی


 

در مورد ایدز بیشتر بدانیم

معرفی و دانلود کتاب

مطالب سایت جهت موبایل

بررسی وضعیت تناسب اندام

تخمین زمان زایمان




حـد و مـرز آشنایی دختـر و پـسر پیـش از ازدواج
حـد و مـرز آشنایی دختـر و پـسر پیـش از ازدواج

اختلالات شخصیتی که قبل از ازدواج باید تشخیص دهید
اختلالات شخصیتی که قبل از ازدواج باید تشخیص دهید

آنچه مردان باید به پزشک خود بگویند
آنچه مردان باید به پزشک خود بگویند

علت سردرد در دوران قاعدگی
علت سردرد در دوران قاعدگی

در هر سنی چه استفاده ای از هوش باید بکنیم
در هر سنی چه استفاده ای از هوش باید بکنیم

چرا افراد به روابط فرازناشویی روی می آورند؟
چرا افراد به روابط فرازناشویی روی می آورند؟










کانال سایت تنظیم خانواده در تلگرام

بازی شهر عشق کلینیک لیزر شفا

 افراد آنلاین :

8176

بازدید امروز:

23978

بازدید دیروز:

267091199

آمار کل:

مشاوره ازدواج و مشاوره زناشویی تنظیم خانواده ،کلیه حقوق مادی و معنوی مروبط به مطالب اختصاصی ثبت شده و ترجمه شده در این سایت برای پایگاه اطلاع رسانی تنظیم خانواده محفوظ است.

دنبال کردن تنظیم خانواده صفحه فیسبوک سایت تنظیم خانواده صفحه توئیتر سایت تنظیم خانوادهگروه تنظیم خانواده در تلگرام