نحوه برخورد با مردی که دست بزن دارد
زنان با مردی که دست بزن دارد چگونه رفتار کنند،موضوع پرخاشگری مردان در خانواده و به اصطلاح «دست بزن داشتن» از مشکلات اصلی درون خانوادهها است و عامل اصلی طلاق به حساب میآید چه بسا که اغلب زنان در دادگاه خانواده اصلیترین عامل جدایی از شوهرشان را کتک زدن آنها بیان میکنند. در اینجا به بررسی روانشناسانه اینگونه افراد و نحوه برخورد خانوادهها با چنین افراد پرخاشگری میپردازیم.
وقتی میگوییم مردی دست بزن دارد و همسرش را کتک میزند یعنی این فرد برای این که به خواستههایش برسد و حرف خودش را به کرسی بنشاند به زور و پرخاشگری متوسل میشود. اینگونه افراد از نوعی اختلال روانی رنج میبرند بنابر این اختلال شخصیت ضداجتماعی و اختلال عدم کنترل خشم در آنان قابل بررسی و تأمل است.این مطلب از سایت تنظیم خانواده است،شما میتوانید با جستجوی عبارت سایت تنظیم خانواده در موتورهای جستجو، وورود به این سایت با مطالب جامع تری در زمینه مسائل جنسی و زناشویی آشنا شده و اطلاعات کسب، اگر چه ممکن است فردی اختلال شخصیت ضداجتماعی نداشته باشد ولی تنها در مهار خشم خودش با مشکل روبهرو شود. اختلال شخصیت ضداجتماعی دارای نشانههای بارزی است. در این وضع فرد به راحتی قوانین و مقررات اجتماعی را زیر پا میگذارد، دروغ میگوید و از فریب دادن دیگران لذت میبرد و به دیگران صدمه مالی و حتی جانی میزند و علاوه بر اینها مهمترین شاخصه چنین بیمارانی این است که از عملکرد خودشان هرگز احساس پشیمانی و گناه نمیکنند و برخلاف افراد معمولی از تجربهها عبرت نمیگیرند حتی اگر بخاطر کار خلاف تنبیه و مجازات شوند. به همین خاطر تنها راه درمان افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی مراجعه به روانشناس و رواندرمانگر است.
شناسایی رفتارهای حساسیت برانگیز
زنان توجه داشته باشند، ممکن است خودتان با رفتارهای اشتباه، حساسیتهای همسرتان را بیشتر کردهاید. شما میتوانید با شناسایی رفتارهایی که حساسیت همسرتان را بیشتر میکند و باعث عصبانیت او میشود، تا حد امکان از انجام آنها خودداری کنید. با این حال، اگر احساس میکنید همسرتان دچار بدبینی بیش از حد معمول است، به این نکات توجه کنید.
خودداری از پنهان کاریهای مصلحت آمیز
توصیه میشود در همه حال با شوهرتان صادق باشید و از پنهان کاریهای مصلحت آمیز خودداری کنید. هرچند ممکن است راستگوییتان در کوتاه مدت موجب افزایش ناآرامی بین شما شود اما سرانجام مناسبتری خواهید داشت. این نکته به شدت به همسران افراد متعصب توصیه میشود.
در خور ذکر است پنهانکاری و برملا شدن واقعیت پس از مدتی باعث افزایش بدبینی یا همان تعصبهای بیجای مرد خواهد شد و مشکلات بیش تری در پی خواهد داشت.
به خواستههای غیر منطقی عمل نکنید
به بعضی خواستههای غیر منطقی شوهرتان عمل نکنید. توجه داشته باشید اگر شما به خاطر حفظ زندگی مشترک، حاضر باشید هر خواسته غیر منطقی شوهرتان را انجام دهید، این روال به تدریج طبیعی میشود و ممکن است روزی از این وضعیت خسته شوید که امکان تغییر تا حد زیادی کاهش یافته باشد.
البته لازم به ذکر است نباید با لجبازی و رفتارهایی به دور از ادب از انجام خواسته شوهرتان سرباز بزنید بلکه با گفتوگو در یک موقعیت مناسب، میتوانید او را قانع کنید که خواستهاش منطقی نیست.
مردانی که دست بزن دارند و پرخاشگر هستند
توجه داشته باشیم! برخی از افراد پرخاشگر که در بیان احساساتشان به خشم و زور متوسل میشوند نمیتوانند خشم خودشان را کنترل کنند، بنابراین آنان باید مهارتهای کنترل خشم را یاد بگیرند. اما این امر به تنهایی ممکن نیست و باید از مددکاران و روانشناسان جهت آموزش مهارتهای کنترل خشم کمک بگیرند. در اختلال عدم کنترل خشم، فرد احساس خودش را به خوبی درک نمیکند و توانایی درست فکر کردن را از دست میدهد و در نتیجه کارهایی انجام میدهد که در حالت عادی آنها را انجام نمیدهد. البته اختلال کنترل تکانه که خشم را نیز شامل شود نسبت به اختلال شخصیت ضد اجتماعی بیماری خفیفتری است و کنترل آن با جلسات رواندرمانی امکانپذیر است، در حالی که درمان اختلال شخصیت ضداجتماعی به لحاظ حرفهای سخت به نظر میرسد اما در اختلال کنترل تکانه، روانشناسان ریشههای خشم را بررسی میکنند و سعی دارند فرد بیمار با تمرین کافی بتواند خشم خود را مهار کند. البته لازم به ذکر است که اختلال کنترل خشم در همه افراد وجود دارد ولی دامنه آن متفاوت است. دامنه چنین اختلالی در صورتی گسترده میشود که فرد هیچ نوع کنترلی روی رفتارش نداشته باشد و تنها راه برای ابراز خشم را پرخاشگری بداند در نتیجه اینگونه افراد با کوچکترین مخالفت یا ناملایمتی یا ناکامی در زندگی به پرخاشگری با همسر و فرزندانشان روی میآورند. ضمناً درمان افراد بستگی به دامنه این اختلال دارد. البته نباید تأثیر محیط خانوادگی، گروه همسالان، مدرسه و محیط کار را در شکلگیری این مشکل نادیده گرفت.این مطلب از سایت تنظیم خانواده است،شما میتوانید با جستجوی عبارت سایت تنظیم خانواده در موتورهای جستجو، وورود به این سایت با مطالب جامع تری در زمینه مسائل جنسی و زناشویی آشنا شده و اطلاعات کسب توجه داشته باشیم؛ اختلال شخصیت ضداجتماعی بیشتر زمینه ژنتیکی دارد ولی آسیبها و ضربههای روانشناختی که بویژه در سنین اولیه زندگی به افراد وارد میشود میتواند تشدیدکننده گرایشهای از قبل باشد و فرد به پرخاشگری و کتک زدن روی آورد زیرا در برخی از محیطها این اختلال تشدید میشود و به شکل یک بیماری روانی خودش را نشان میدهد. در هر حال لازم است توجه کنیم؛ اگر زنی دائماً از سوی شوهرش در خانه کتک میخورد باید به لحاظ قانونی اقدام کند، اما اگر این اختلالات خفیف باشد و فرد بیماری خودش را قبول کند در این صورت زن و شوهر باید با همدیگر برای درمان اقدام کنند. ضمناً لازم است خانوادهها بدانند نباید عواملی را که باعث خشم و پرخاشگری این قبیل افراد میشود، تحریک کنند و نشانهها و حالات خشم را در فرد به خوبی تشخیص بدهند تا بتوانند آنان را بموقع مدیریت و آرام کنند و شخص را به حفظ آرامش دعوت کنند، زیرا ممکن است این افراد مهارتهای حل مسئله و حل تعارض را نیز یاد نگرفته باشند و نتوانند مشکلشان را حل کنند بنابر این بهترین راه این است که یا باید مشکل را بطور موقت بپذیرند و زمان حل آن را به وقت مناسب موکول کنند یا این که با کمک روانشناسان در جهت درمان فرد اقدام نمایند.
منابع:روزنامه خراسان -شبکه خبر
امکانات فوق شامل خریدارای سی دی مقالات سایت و مجموعه آموزشی زوج خوشبخت نیز می شود