بیماری چرخش آلت تناسلی
چرخش یا پیچش آلت تناسلی یک بیماری مادرزادی است که معمولا همراه با سایر اختلالات مادرزادی آلت تناسلی مثل کجی آلت تناسلی و هیپوسپادیاس (باز شدن سوراخ مجرای ادرار پائین تر از محل طبیعی) می باشد.
چرخش ممکن است در دو بعد و یا سه بعد باشد. چرخش ممکن است فقط کلاهک آلت تناسلی را گرفتار کند و یا این که کل آلت تناسلی چرخیده باشد. این بیماری ممکن است بلافاصله پس از تولد و یا بعدها در سنی بالاتر تشخیص داده شود. نوع اکتسابی این بیماری نیز وجود دارد که معمولا ناشی از بدختنه شدن است. چرخش آلت تناسلی ممکن است در جهت یا خلاف جهت عقربه های ساعت باشد (شکل های 3-1). معمولا آلت تناسلی در خلاف عقربه های ساعت می چرخد.
میزان شیوع این بیماری را 20-2 درصد گزارش کرده اند و در حدود یک درصد موارد چرخش بیش از 90 درجه است (شکل 4). در یک بررسی 12 درصد مردانی که به علت اختلال جنسی مراجعه کرده بودند، دارای چرخش آلت تناسلی بودند. شدت چرخش از خفیف (30 درجه) تا بسیار شدید (180 درجه) (شکل 5) متفاوت است. میزان چرخش از روی میزان چرخش کلاهک آلت تناسلی تشخیص داده می شود نه میزان چرخش پوست ختنه گاه.
علت آن یک نقص تکاملی در دوران جنینی است. موارد خفیف سبب مشکل خاصی در کودک و بزرگسال نمی شوند ولی بیشتر والدین می خواهند مشکل فرزندشان حل شود. علامت آن در کودکان بیشتر به صورت کجی مسیر ادرار کردن می باشد. در یک بررسی، 12 درصد از مردان بالغ دارای چرخش آلت تناسلی بودند که از این مردان 80 درصد دارای کجی آلت تناسلی و 5 درصد دارای چرخش بیش از 60 درجه بودند. یکی از راه هایی که والدین می توانند پی به چرخش آلت تناسلی فرزند خود ببرند این است که سوراخ مجرای ادرار به جای عمودی بودن به صورت مایل قرار می گیرد. کلید تشخیصی دیگر، چرخش خط عمودی قسمت تحتانی آلت تناسلی است. والدین اکثرا به علت ظاهر نامناسب به دنبال اصلاح مشکل فرزند خود می باشند.
درمان
درمان چرخش آلت تناسلی توسط جراحی پلاستیک می باشد. اگر چرخش کمتر از 30-20 درجه است، نیازی به اصلاح ندارد. برای اصلاح چرخش آلت تناسلی روشهای جراحی مختلفی وجود دارند. بستگی به شدت چرخش و وجود یا عدم وجود هم زمان سایر اختلالات مثل کجی آلت تناسلی از روش مناسب جهت اصلاح چرخش آلت تناسلی باید استفاده نمود.
مطلب از : آقای دکتر صفری نژاد / سایت : 7sib.ir